Obarzanki

Witajcie !
Na wstępie chciałabym Was przeprosić za moją nieobecność, ale niestety mój piekarnik się zbuntował i zakończył swój żywot. Dlatego też teraz będę starała się dodawać ciasta i desery bez konieczności używania piekarnika aż do czasu nowej inwestycji.
Myślałam też o tym, aby co jakiś czas zrobić recenzję ciast z paczki dostępnych w sklepach.
Piszcie w komontarzu czy chcecie takie recenzje zobaczyć. Zapraszam na przepis.

Obarzanki

Składniki:
20 dag białego sera
2 jajka
3 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2,5 szklanki  mąki
0,5 szklanki cukru
1 łyżka margaryny

Wykonanie:
Wszystkie składniki wyrabiamy na stolnicy.
Jeśli ciasto wyjdzie Wam za gęste- dodać troszkę śmietany, a jak za rzadkie to podsypać mąką.
Wyrabiamy, aby ciasto było pulchne. Rozwałkujemy na ok. 0,5 cm  i wycinamy szklanką kółka, a środki kieliszkiem. Piec na głębokim oleju, jak się zarumienią wyciągnąć na papier śniadaniowy.
Po ostygnięciu możemy posypać cukrem pudrem.

PENTAX DIGITAL CAMERA

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasteczka. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>